XVIII. Çukurova Pediatri Günleri ve Çukurova Pediatri Hemşireliği ve Diyetisyenliği Günleri’ 20-21 Şubat 2020 Tarihlerinde Gerçekleştirildi

Bu yıl 18.si düzenlenen ‘’Çukurova Pediatri Günleri ve Çukurova Pediatri Hemşireliği ve Diyetisyenliği Günleri’’ 20-21 Şubat 2020 tarihlerinde geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz sevgili arkadaşımız, hocamız, değerli bilim insanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz anısına gerçekleştirildi. Türkiye Milli Pediatri Derneği Adana şubesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ortaklığıyla Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen bu etkinliğe çok sayıda doktor, hemşire ve yardımcı sağlık personeli katıldı.

Törende ilk olarak konuşan 18. Çukurova Pediatri Günleri organizasyon başkanı Prof.Dr. Bilgin Yüksel gelenekselleşen bu toplantının, çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimleri ve hemşireleri için oldukça yararlı olduğunu vurguladı. Ayrıca bu yıl düzenlenen kongrenin Prof.Dr. Mustafa Yılmaz’a atfedilmesinin ayrı bir onur kaynağı olduğunu belirtti. Toplantıya katılan Çukurova Üniveristesi Tıp Fakultesi Dekanı Prof.Dr. Serdar Özbarlas, Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özen, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şeref Erdoğan , konuşmalarıyla  Çukurova Pediatri Günleri çalışmalarının bir çok alanda sağlık personeline yararlı bilgiler sağladığının önemini belirttiler.

Toplantının birinci gününde Çocuk Acil ve Yoğun Bakım ile Yenidoğan Transport Kursları olmak üzere 2 farklı kurs düzenlendi. İkinci günde sık görülen çocuk sağlığı ve hastalıkları konuları ülkemizin önde gelen bilim insanları tarafından tartışıldı, yenilikler sunuldu. 18 adet sözel bildiri ve 28 adet poster bildirisi sunuldu. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede birinciliğe layık görülen iki çalışmaya ödül verildi. Toplantıda sunulan tüm bildiriler ise Çukurova Medical Journal özel sayısında yayınlandı. Çocuk hemşireliği oturumlarında bu konudaki gelişmeler tartışıldı.

Çukurova’nın kalbi Adanamızda düzenlenen 18. Çukurova Pediatri Günleri’nde bizlerle birlikte olan tüm katılımcılara ve emeği geçen düzenleme kurulu üyelerine teşekkür ederiz.

Düzenleme Kurulu:

Dr. Bilgin Yüksel (Başkan)

Dr. Özden Özgür Horoz (Bilimsel Sekreterya)

Dr. Nejat Narlı

Dr. Neslihan Önenli Mungan